Водният проект затваря за месец бул. „Неофит Бозвели“         

0

Бул. „Неофит Бозвели“ ще бъде затворен поетапно за движение на моторни превозни средства за времето от 26 февруари до 29 май, съобщават от общинската администрация в Русе.

Причината е изпълнението на т.н. „воден проект“. Затворен за движение на МПС ще бъде участъка от кръстовището с ул. „Цар Шишман“ до кръстовището с ул. „Борисова“ и се заема част от платното на ул. „Борисова“ в кръстовището с бул. „Неофит Бозвели“, както следва:

Етап I – пълно затваряне на бул. „Неофит Бозвели“ в участъка от кръстовището с ул. „Цар Шишман“ до кръстовището с ул. „проф. Дондуков – Корсаков“.

Етап II – пълно затваряне на бул. „Неофит Бозвели“ в участъка от кръстовището с ул. „Борисова“ до кръстовището с ул. „Проф. Дондуков – Корсаков“.

Етап III – заемане на част от уличното платно на ул. „Борисова“ в кръстовището с бул. „Неофит Бозвели“.

Движението на МПС ще се осъществява по обходни маршрути, както следва:

  1. При затваряне на бул. „Неофит Бозвели“ на Етап I и Етап II по ул. „Борисова“ и ул. „Свети Георги“ към ул. „Николаевска“ и обратно по същия маршрут към ул. „Борисова;
  2. При Етап III по свободните пътни ленти на ул. „Борисова“ със заобикаляне на препятствието, с повишено внимание и при стриктно спазване на поставената пътна сигнализация, съгласно проекта.

Движението на автобусни линии 8 и 18 при затваряне на бул. „Неофит Бозвели“ на Етап I и Етап II ще се осъществява по обходни маршрути, както следва:

Автобусна линия №8 в посока Гробищен парк Басарбово по обходен маршрут, от кръстовището на ул. „Мария Луиза“ с ул. „Борисова“ по ул. „Борисова“, ул. „Св. Георги“, ул. „Николаевска“ и оттам по маршрута си. Обратно в посока Дом на културата от бул. „Мидия – Енос“ по ул. „Борисова“ и оттам по маршрута си.

Автобусна линия №18 в посока Хиподрума по обходен маршрут, от ул. „Николаевска“ по ул. „Св. Георги“, ул. „Борисова“ и оттам по маршрута си. Обратно в посока паметника на Мара Манева по ул. „Борисова“ и бул. „Мидия – Енос“.

Призовават се водачите на МПС да спазват стриктно временната организация на движение и поставените пътни знаци и табели.

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук