Военният министър похвали „тюлените“ и граничните полицаи

0
191
Военният министър

Военният министър Красимир Каракачанов похвали „тюлените“ и граничните полицаи след днешното учение в Русе, на което те направиха демонстрация как се обезврежда кораб в река Дунав, завзет от терористи.

„Според мен се справиха прекрасно и най-доброто е, че се съчетават усилията на две институции – Гранична полиция и специалния отряд на ВМС. Ситуацията по Дунава е малко по-сложна по принцип, защото това е една плавателна река, в нормални обстоятелства има движение, има рибари, има гранична линия, която е по средата, така че тук е малко по-трудно да се отработват подобни ситуации, малко по-рисково, отколкото в открито море, където нещата са вече много по-ясно, макар че не по-лесни, в никакъв случай“, каза Каракачанов.

„Най-хубавото е, че такъв общ език имаме не само в състава на военноморските сили, не само в състава на Българската армия с другите видове въоръжени сили, а също така и нашите партньори. Само по този начин България може да гарантира и да демонстрира своя суверенитет“, допълни командирът на военноморските сили вицеадмирал Митко Петев.

Както ТВН вече съобщи, в акваторията на р. Дунав край Русе специалното формирование на ВМС и Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Русе проведоха учение да обезвреждане на кораб в река Дунав, завзет от терористи. Учението, което бе посветено на 140-годишнината от създаването на военноморския флот в България, бе наблюдавано и от много граждани.