Волейболистите изпуснаха златна възможност за олимпийска „виза“

0
91
Българският национален отбор по волейбол изпусна златна възможност

Българският национален отбор по волейбол изпусна златна възможност да се класира за олимпийските игри в Токио, след като загуби с 2:3 (25:23, 25:19, 30:32, 16:25, 11:15) от Бразилия.

Момчетата на Силвано Пранди водеха в общо взето всеки един момент на двубоя през първите 3 гейма, но така и не успяха да затворят срещата и да се възползват от няколко си мачбола. Логично в сила влезе неписаното правило, че който поведе с 2:0 и не затвори мача с чистото 3:0, губи с 2:3. Бразилия успя да се закачи в изключително инфарктния трети гейм, спечелен с 32:30. Възпитаниците на Силвано Пранди се пречупиха и рухнаха, след което за „селесао“ не бе проблем да завършат победно.

Най-резултатен в българския състав бяха Мартин Атанасов с 18 точки и Цветан Соколов с 19. За бразилците с 22 и 20 точки се отлчииха съответно Леал Идалго и Уолъс.

Изключително представяне видяха зрителите във Варна и от двойката блокировачи Светослав Гоцев и Виктор Йосифов, като българите  доминираха в този аспект от играта, правейки цели 11 блокади.

Българският отбор ще има втора, но много трудна възможност чрез континенталната квалификация.