Волейболният „Дунав“ – в Суперлигата, ако намери пари

0

Това съобщи пред журналисти председателят на Управителния съвет на клуба Валери Андреев. По думите му, за участието са необходими поне 150 хиляди лева, от които до момента са осигурени едва 25 – 30 %.

„Участието в Националната волейболна Суперлига, заедно с отборите на ЦСКА, Левски, Нефтохимик изисква много по-сериозни усилия  и може да се реализира само с финансовата подкрепа от местната власт и спонсори, каза Андреев. Засега обаче клубът бил подпомаган от един основен спомоществувател и още три фирми. Това е крайно недостатъчно, според Андреев, който посочи за пример Община Разлог, която подпомага местния волейбол с 180 хиляди лева годишно.

Наставник на тима ще бъде известният не само у нас, но и в чужбина Христо Илиев. За проби са поканени шестима състезатели, от които ще бъдат сключени договори с трима.

От управителния съвет на клуба окачествиха като много добра тенденция фактът, че в момента волейбол тренират 140 деца. Те припомниха, че 12 от състезателите на мъжкия представителен отбор са именно от школата на  „Дунав Русе“.