Връща ли се на работа отстраненият шеф на НОИ Силистра?

0

Изтекли са законовите срокове за временното отстраняване от работа на директора на НОИ Силистра- Милен Пенчев, научи TVN.

В момента  той е в  отпуск.

Практически това означава, че  след  края на отпуска директорът на НОИ-Силистра  следва да се върне на работа.

Отстраняването на Пенчев от поста, който е баща на известната певица Тита, стана с прокурорско разпореждане, с мотив да не се възпрепятства разследавнето срещу него.

Пенчев бе задържан, заедно с още 6 служители на НОИ-Силистра, през април миналата година при масирана акция на Специализираната прокуратура в крайдунавския град. Бяха му повдигнати обвинения за участие в Организирана престъпна група, която според прокуратурата, се е занимавала с източване на големи суми пари от Осигурителния институт, посредством издаване на фалшиви ТЕЛК решения.  За услугата товага желаищете да имат високи пенсии плащали  между 8 и 10 хиляди лева, като  към документите имало ибележка „СМЧ- Пенчев“ или „Силно мой  човек- Пенчев“. За задържането му съобщи лично тогавашния зам.-главен прокурор Иван Гешев.

Спецпрокуратурата със свое постановление е отменила всички взети мерки, спрямо Милен Пенчев. Миналата година той бе пуснат от ареста под гаранция срещу 5 000 лв. и имаше забрана да напуска страната.

През август тази година Апелативният специализиран наказателен съд отказа да върне Пенчев на работа в НОИ.

Постановлението, с което мерките му отпадат, е от 14 септември, а управителят на НОИ Ивайло Иванов е издал заповед на 28 септември, с която възстановява Пенчев на поста, съобщава Флагман, позовавайки се на свои източници. 

Към момента няма официална информация на какъв етап е разследването срещу директора на НОИ Силистра.

От НСИ-Силистра съобщиха за ТВН, че Милен Пенчев е в отпуск до 15-и октомври, служителите не са запознати, дали той ще се върне на поста си. В момента неговото място заема Маргарита Желева.
Дали и кога Пенчев ще оглави териториалното поделение на НОИ в Силистра предстои да се разбере.

Снимка: 24 часа

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа