Временна организация на движението на ул. „Чипровци“

0
23
Промени в организацията на движение

Със Заповед на кмета на Община Русе с номер РД 01-1471 е въведена временна организация за безопасност на движението (ВОБД) на ул. „Чипровци“, съобщават от общинската администрация.

Новата организация на движение е в сила за участъка между кръговото кръстовище и ул. „Сърнена гора“.

От  11 юни до 3 юли 2018 година, ул. „Чипровци“ е затворена за движение на МПС в участъка от ул. „Сърнена гора“ до кръговото кръстовище на ул. „Чипровци“. Движението на автомобили се осъществява, както следва:

– В посока жп прелеза от ул. „Чипровци“ надясно по ул. „Сърнена гора“, ул. „Лозен планина“, ул. „Лисец планина“, кръговото кръстовище;

– В посока стадион „Дунав“ от кръговото кръстовище на ул. „Чипровци“ по ул. „Димчо Дебелянов“, наляво по ул. „Сърнена гора“ до ул. „Чипровци“.

– Автобусните линии с №4, 5, 19 и 30 се движат по същите обходни маршрути.

Поради многобройни запитвания на граждани, от Община Русе обръщат внимание, че срокът на действие на временната организация за безопасност на движението се отнася само за отделни участъци и етапи от изпълнението на строителните обекти. При нужда той може да бъде променян, но крайният срок за изпълнение на проекта се запазва.

От там припомнят, че от 01.06.2018 г. до 15.09.2018 г. включително, е въведена временна организация за безопасност на движението на бул. „Придунавски“, във връзка с ремонтните дейности, които се извършват за обект: „Рехабилитация и изграждане на зона за обществен отдих по крайбрежната ивица в района на ж.п. прелеза на Речна гара до ул. „Мостова“, гр. Русе“.

Бул. „Придунавски“ е затворен за движение на МПС в участъка от ул. „Никола Палаузов“ до пл. „Свети Никола“, а улиците „Батак“, „Велико Търново“ и „Епископ Босилков“ за времето на реконструкцията са без изход. Движението на моторните превозни средства се осъществява по обходни маршрути – съседните отворени за движение улици, с повишено внимание и при стриктно спазване на поставената пътна сигнализация.