Временни комисии ще нищят „Турски поток“, „Лукойл“ и агенция „Митници“

0

Три временни комисии създаде парламентът на среднощното си заседание. Те ще нищят документите и практиките при работата за „Турски поток“, дерогацията на „Лукойл“ и корупционните практики в агенции „Митници“

Временната комисия за „Турски поток“ цели установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ „Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на България“, както и за изясняване на всички обстоятелства относно реализацията на „Турски поток“.

Втората комисия, която парламентът прие да създаде, е временна комисия за дерогацията, от която се ползваше “Лукойл” и икономическият ефект от дерогацията.

Третата комисия, която парламентът гласува на среднощното си заседание е за разследване на корупционните практики в агенция „Митници“ и евентуалната роля на Асен Василев в тях. В срок до 9 април 2024 г. министърът на финансите да предостави на Народното събрание пълен отчет за разполагаемата ликвидност и планираните разходи по дати за периода от 4 април до 10 април 2024 г., решиха депутатите.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук