Все още няма заподозрян за зверското убийство, призовават гражданите за съдействие

0
Работи се по всички версии

Все още няма заподозрян за убийството на Виктория Маринова. Това казаха при пристигането си в Русе главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов. Двамата са в града и участват в съвещанието на разследващите убийството на 30-годишната телевизионна водеща и административен директор на TVN Виктория Маринова.

Разследващите работят по всички версии, включително и такива, свързани с професионалната й реализация и с личния й живот. Всички открити вещи са изпратени в Института по криминалистика. Чакат се резултати дали по тях има оставени чужди отпечатъци.

„Проверяваме лица от контингента, които са склонни към извършване на такива престъпления, продължаваме установяването на лица, които евентуално да са свидетели на факти и обстоятелства”, каза комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР в Русе.

Кметът на Русе Пламен Стоилов призова гражданите за съдействие.

„Извършителят, колкото и да е нагъл, колкото и да е брутален, значи той е човек. Той контактува, той говори с някого, той вероятно има някакви белези от тая борба, която се е водила. Той ще каже някъде нещо, някой ще го види, някой ще го чуе. Значи нека всички граждани, които имат информация, която може да бъде полезна по случая, да търсят органите на МВР”, апелира Стоилов. Той допълни, че Общината ще търси вариант за осигуряване на видеонаблюдение на кея.

Тази вечер в памет на 30-годишната русенка се организират бдения в Русе, Стара Загора, Пловдив и София. В Русе то започва в 18:30 ч. край Паметника на свободата.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили