„Всичко навсякъде наведнъж“ с най-много номинации за „Оскар“

0

Филмът „Всичко навсякъде наведнъж“ води с 11 номинации за наградите „Оскар“, съобщиха световните осведомителни агенции. Сред тях са за най добра актриса – Мишел Йео, за актьор в поддържаща роля – Ки Хи Куан и за двамата режисьори Даниъл Шайнерт и Даниъл Куан.

„На Западния фронт нищо ново“ и „Баншите на Инишерин“ са с по 9 номинации, „Елвис“ с 8 и „Семейство Фейбълман“ със 7.

Номинациите в основните категории:

За най-добър филм: „На Западния фронт нищо ново“, „Аватар: Природата на водата“, „Баншите на Инишерин“, „Елвис“, „Всичко навсякъде наведнъж“, „Семейство Фейбълман“, „Лидия Тар“, „Топ Гън: Маверик“, „Идиотският триъгълник“ и „Women Talking“.

За награда „Оскар“ за режисура, както и за най-добър оригинален сценарий ще се борят Мартин Макдона за „Баншите на Инишерин“, Даниел Куан и Даниел Шайнерт за „Всичко навсякъде наведнъж“, Стивън Спилбърг за „Семейство Фейбълман“, Тод Фийлд за „Лидия Тар“ и Рубен Йостлунд за „Идиотският триъгълник“.

За главна мъжка роля за „Оскар“ ще се борят Остин Бътлър за „Елвис“, Колин Фарел за „Баншите на Инишерин“, Брендан Фрейзър за „Китът“, Пол Мескал за „Aftersun“ и Бил Най за „Living“.

Кейт Бланшет в „Лидия Тар“, Ана де Армас в „Блондинката“, Андреа Райзбъро в „To Leslie“, Мишел Уилямс в „Семейство Фейбълман“ и Мишел Йео във „Всичко навсякъде наведнъж“ са номинирани за най-добра главна женска роля.

Номинациите бяха обявени от актьорите Риз Ахмед и Алисън Уилямс в театър „Самюъл Голдуин“ в Бевърли хилс.

Наградите на американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще бъдат раздадени за 95-и път на церемония в театър „Долби“ в Лос Анджелис на 12 март. Водещ на церемонията ще бъде комикът Джими Кимъл.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук