Всичко около джипката на Борисов е тайна

0

Националната служба за охрана (НСО) отказва всякаква информация за „джипката“ на бившия премиер Бойко Борисов, пише Mediapool. Автомобилът, който се превърна в символ на четвъртия му мандат, бе многократно в живите включвания на лидера на ГЕРБ. От джипката той разпореждаше, проверяваше обекти, возеше чуджи дипломати.

Според НСО е държавна тайна колко километра е изминала джипката, какъв е средният разход на гориво, кой освен Борисов е ползвал колата, кога е купена и каква цена и колко струва поддръжката.

„Отговорите на поставените въпроси касаят информация/сведения за организацията, способите и средствата при изпълнение на специфични задачи, осъществявани от НСО като служба за сигурност, както и данни за вида и качествата на специалната техника, използвана от НСО при осъществяване на оперативната ѝ дейност, най-съществено проявление на която е охраната на предвидените в закона лица, обекти и мероприятия, свързани с държавността, и не на последно място отчетна информация, статистически и други данни относно оперативната работа по осъществяване на охранителната дейност. В тази връзка по своето естество поисканата информация е класифицирана, от категорията „държавна тайна“, отговарят от НСО.

Според пиара на Борисов Севдалина Арнаудова той е ползвал няколко коли. Повечето са „Тойота Секвоя“, както и една „Тойота Тундра“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили