Вариант 2 на втората задължителна матура

0

Втората задължителна матура е днес, най-много зрелостници се явяват по английски

49 000 зрелостници се явяват днес на втора задължителна матура. За половината от тях този изпит ще е по профилиращ предмет.

Изпитът започва в 8:30 ч.

Матурата е по профилиращ предмет, който се изучава в 11-и и 12-и клас. Предметите, от които избират зрелостниците, са общо 18, но изпитите ще са 27, тъй като за някои чужди езици се полагат на три нива. В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант 2 за втория задължителен зрелостен изпит по предмети.

И тази година най-много от завършилите профилирани гимназии (над 12 000) са избрали да положат изпит по английски език, като втора задължителна матура. Желание да се явят на държавен зрелостен изпит по биология и здравно образование са заявили 2628 зрелостници, по география и икономика – 2588, по математика – 1732, а философия са избрали 1483.

Другата половина от учениците, които са от професионални гимназии ще полагат днес изпит за професионална квалификация в теоретичната му част. Над 11 500 от тях ще защитават дипломен проект, а близо 12 000 ще се явят на изпити по професията, включващи теоретична и практическа част. Предметите, от които избират зрелостниците, са общо 18, но изпитите ще са 27, тъй като за някои чужди езици се полагат на три нива.

Учениците трябва да имат черен химикал заради сканирането на работите, служебна бележка и документ за самоличност.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук