Втори министър скочи срещу журналисти

0

Втори министър от служебното правителство скочи срещу журналисти. След като вътрешният министър Бойко Рашков „посъветва“ да се уволняват журналисти от БТВ, колегата му, служебният министър на културата Велислав Минеков пък вдигна мерника на БНТ. Причината – излъчили брифинг на ГЕРБ, което било „намеса в националната сигурност“.

Минеков видя скандал във факта, че БНТ, БТВ и Нова ТВ са прекъснали програмите си, за да пуснат „някакъв брифинг на двамина партийци на партията ГЕРБ“.

Вътрешният министър ядосан на бТВ: Би отстранил водещите им

„Към частните телевизии нямам претенции, но към БНТ… Утре публикувам отворено писмо на страницата на министерството до СЕМ и ще настоявам за отговорите, защото смятам че това е тежко нарушение. Aкo Кoшлукoв нe ми oтгoвoри, щe нacтoявaм зa нeгoвaтa ocтaвкa. A тoй вeчe cи e зa ocтaвкa“, заканва се министърът, който дава да се разбере, че в рамките на 2-месечния мандат на служебните министри, ще се опитат да сложат верни хора на всички нива в държавата“, каза служебният министър. Той определи пускането на брифинг на ГЕРБ като „намеса в националната сигурност“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили