Водач на ВАЗ блъсна велосипедист след „словесна схватка“

2
3865

Инцидентът станал около 13.30 часа. С премазан крак 44-годишният мъж е откаран от екип на Спешна помощ в русенската болница.

Пострадалият отивал с велосипеда си към фирмата, в която работи, за да получи заплата си. На кръстовището на „Сент Уан“ влязъл в словесна „схватка“ с възрастен водач на лек автомобил „ВАЗ”, който се ядосал, че с велосипеда му влязъл в платното. Разпрата между двамата продължила до самият мост, където водачът на ВАЗ-а приближил максимално до велосипедиста, ударил го и след това продължил пътя си. Очевидец на инцидента, който бил зад соц. возилото успял да запише номера на колата и го предаде на изпратеният на място екип на полицията.

От ОД на МВР – Русе уточниха, че по случая се води досъдебно производство, а на водача на колата, освен санкция за причинената катастрофа, ще бъде съставен още един – за напускане на мястото на произшествието.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Сигурен съм,че тоя с ВАЗ-а е гаден,нахален и много прост селянин!!! Да ходи да си копа нивите и ясаците!

  2. Пък аз съм сигурен,че всички велосипедисти трябва да ги облъскаме, за да разберат както в ЗДВП и какво пише в него и най – вече че НЕ са с предимство и че тротоара не е място където се кара колело, както и центъра на Русе също.НЕ центъра на село да си с кол’лото там за ‘ляб