Второто издание на Европейска театрална работилница започва днес в Русе

0

Това съобщи директорът на ДТ Орлин Дяков. Форумът се организира от Сдружение „Спектакъл на годината“, с финансовата подкрепа на Община Русе.

Тази вечер ще бъде представен спектакълът „Медея – майка ми“ на Театрална работилница „Сфумато“, който ще се играе в Голямата зала на Доходно здание. Във вторник театър „Одеон“ от Букурещ ще представи „Удържимият възход на Артуро Хи“ от Брехт, в сряда колегите им от театър „Маска“ ще се представят със „Страната, където ангелите идват напразно“ по Габриел Гарсия Маркес. „Точка“ на програмата ще поставят домакините от „Сава Огнянов“ с „Медея“, постановка на Петър Денчев.

В работилницата, която ще продължи до 27 юни, ще се преплетат отново амбициите и  творческите желания на  театрали от няколко държави, в името на  един нов съвременен европейски театър. Целта е да се намери най-точната и модерна театрална форма, най-европейският град в България – Русе да се превърне в продуцентски център, който да събира всяка година  творци от света, за да обсъждат идеи за международни проекти. Една амбиция, която разширява  хоризонтите на мислене по  отношение  създаването на  идеи за спектакли, съчетаващи националната идентичност с европейския мащаб на визия и  философска мисловност. Събитието се организира в подкрепа на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019г.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук