Взрив превърна къща в купчина тухли, затрупа семейство

0

vzriv_vetovo46Инцидентът станал малко преди 9 ч. тази сутрин в гр. Ветово на ул. „Черно море“ №2. По думите на съседа Фикрет Чакър, чул се мощен гръм, от детонацията се изпочупили прозорците на съседните къщи. Взривната вълна била толкова силна, че къщата, на която стопанинът, който бил гурбетчия в Германия и в понеделник отново щял да се връща там, само преди дни завършил основния ремонт, станала купчина тухли. vzriv_vetovo72Развалините затрупали 5 от обитателите на семейството. За щастие, в момента на взрива те се намирали в бечовата стая и това спасило живота им. Съседи веднага се притекли на помощ и успели да измъкнат 6-годишната Гайе.

vzriv_vetovo55На мястото на инцидента веднага били изпратени екипи на пожарната и полицията. След около час спасителите успели да открият и измъкнат от разрушената къща още трима от затрупаните – 37-годишната майка Севгинар, 73-годишната баба Айше и 13-годишната сестричка Анес. И трите били в шоково състояние, но без наранявания, а само с охлузвания и дори не се е наложило да бъдат карани в болница.

vzriv_vetovo96След още половин час и последната затрупана жертва била измъкната от развалините. 55- годишната Гюлтен също е в добро състояние, контактна е, но въпреки това била откарана с линейка в Русенската болница, за да й окажат първа помощ.

В момента експерти на пожарната разследват причините за инцидента. Къщата била с локално парно, но през последните два дни то не било палено. Най-вероятната версия е взрив на газовата бутилка, с която била оборудвана готварската печка на семейството.

По думите на кмета на Ветово Георги Георгиев, Общината може да помогне на пострадалото семейство, с пари или строителни материали.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук