WWW празнува 22-ри рожден ден

0
онлайн медиите

С това започва прилагането на технологията на Световната мрежа – World Wide Web, без която трудно бихме могли да си представим днешното си ежедневие и комуникация. Тя е разработена през 1989 г. от британския компютърен специалист Тим Бърнърс-Ли, сътрудник на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН). На 6 август през 1991 година стартира първият уебсайт – Info.cern.ch. За откритието си през 2004-та година Тим Бърнърс-Лий получава рицарско звание от кралица Елизабет Втора.
World Wide Web е система от взаимно свързани хипертекстови документи, достъпни през компютърната мрежа Интернет. Днес това е една от основните услуги, достъпни с помощта на Интернет, като дори понякога двете понятия се използват като взаимнозаменяеми, макар това да е неточно.
През втората половина на 90-те години с все по-широкото разпространение на достъпа до Интернет World Wide Web започва да се превръща във важно маркетингово средство. Много предприятия създават свои уеб сайтове, появяват се първите специализирани сайтове за електронна търговия. По-късно възникват масовите социални мрежи като MySpace и Facebook. Широко се разпространяват форми за споделяне на съдържание, като блоговете, или системи, при които съдържанието се създава и поддържа от самите потребители, като Уикипедия.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук