Японец спечели Купа Русе по спортно ориентиране

0

Японецът Ватару Тамагаучи спечели надпреварата в 48-ото издание на надпреварата за Купа Русе по спортно ориентиране. Победител при дамите стана Десислава Бахчеванова от русенския Спортен клуб „Компас-крос“

Надпреварата бе в рамките на Държавното първенство по спортно ориентиране за  всички възрастови групи, което се проведе от 22 до 25 септември на територията на град Русе, територията на Природен парк „Русенски Лом“ край село Нисово, Лесопарк „Липник“ край село Николово и Спортния комплекс на Русенския университет и прилежащата му градска територия. В състезанията участваха 634 състезатели от 40 клуба от страната и участници от Румъния и Япония. .

Началото на Държавното първенство по спортно ориентиране бе дадено на 23 септември със старта в класическата дистанция. Състезанието се проведе на територията на Природен парк „Русенски Лом“ край село Нисово. В тази трудна дисциплина на много високо ниво се представиха състезателите от нашия град – със сребърни медали в своите възрастови групи се окичиха Емануела Стоянова, Рая Асенова, Яна Пенева и Стефан Димитров, а Десислава Бахчеванова завоюва бронзовото отличие.

В съботния ден, в Лесопарк „Липник“, се състоя надпреварата в щафетното бягане. Представителите от спортните клубове от нашия град отново се представиха на много високо ниво. Златните и сребърните медали завоюваха отборите на девойките старша възраст от спортните клубове „Компас-крос“ и „Истрос“, а момчетата старша възраст от Спортен клуб „Компас-крос“ спечелиха бронзовите медали.

Последният старт от Държавното първенство по спортно ориентиране – спринтовата дисциплина – се проведе на Спортния комплекс на Русенския университет и прилежащата му градска територия. Златни медали в дисциплината, в своите възрастови групи, завоюваха представителките на Спортния клуб „Истрос” Рая Асенова и Емануела Стоянова,  със сребърно отличие се окичи Стефан Димитров от Спортен клуб „Компас-крос“, а бронзови медали спечелиха Галин Ганев  и Десислава Бахчеванова, състезатели от същия клуб.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук