Ясновидките се разминаха с глоба

1

Съдът освободи от наказателна отговорност Янка Стефанова (37), Наталия Стефанова (38) и Величка Спасова (57), тъй като по време на съдебното разследване трите са внесли по сметка на данъчната администрация дължимите суми – общо в размер над 100 000 лв. за невнесени данъци в периода 2008-2012 г. На трите беше наложено административно наказание – глоба в размер съответно на 5000, 2000 и 1000 лв.

Делото беше гледано по съкратената процедура, тъй като трите признаха вината си. Материалите по него са събрани в 23 тома, всеки с по няколко папки, разпитани са 800 души!

Любопитна подробност е, че и при внасяне на дължимата сума не е минало без „врътки“. По думите на прокурора по делото Надежда Митева, в платежните нареждания не са попълнени всички задължителни атрибути и най-важното – не е посочено за какво точно е извършено плащането. По този начин сумите се ползват по общия ред, предвиден в данъчния кодекс – т. е., от тях могат да бъдат взети евентуално дължими суми за социални и здравни осигуровки, за други плащания и т.н. По тази причина данъчните не могат да ги използват за погасяване на задължението им към бюджета.

Другото е, че дейността на трите ясновидки – едната с начално, втората с основно и третата – с незавършено средно образование продължава, но вече под „шапката“ на специално регистрирана за целта фирма. Рекламите за нея са поместени в редица издания – най вече такива за възрастни хора, има ги в интернет, текат и по някои частни телевизии.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок. По думите на прокурор Митева, решение за това, дали ще обжалва, ще вземе след като се запознае с мотивите на съдебния състав.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук