За 179-и път училищният звънец събра русенските деца в училище

0
за 179-и път

Първият звънец събра питомците на русенските училища днес. В Русе това се случва за 179-и път. Повече звънецът е звънял единствено в Априловската гимназия.

По традиция, първият учебен ден беше уважен и от първите мъже на града. Специално поздравление към всички ученици и техните преподаватели отправи областният управител Галин Григоров.

„За мен е удоволствие да Ви поздравя с началото на новата учебна година! Първият училищен звънец за всеки от нас е наситен с топлина и вълнение!

15-ти септември е символ на родното училище, което е било и винаги ще бъде люлка на мъдрост, познание, грамотност и добро възпитание. Именно просветното дело е един от  факторите, които напомнят на света за съществуването на българския народ. Днес, продължавайки традициите да се борим за повече знания, ние съхраняваме българщината и сме достоен член на Обединена Европа!

Бъдете здрави, вдъхновени и смело преоткривайте нови светове!

Нека поривът на българския учител никога не стихва и бъде лъч светлина, освобождаващ от най-тежката заблуда – незнанието!, казва в поздравлението си губернаторът. Той участва в тържественото откриване на новата учебна година в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“.

Кметът Пламен Стоилов беше гост на церемонията в ОУ „Иван Вазов“. Заместникът му Иван Григоров – в ОУ „Отец Пайсий“, а зам.-кметът Наталия Кръстева в ОУ „Любен Каравелов“ Зам.-кметът Иван Григоров откри учебната година в ОУ „Отец Пайсий“, а зам.-кметът Наталия Кръстева в ОУ „Любен Каравелов“.

Честит първи учебен ден! На добър час!