За 184-и път школският звънец удря в Русе

0
15 септември

Първият учебен ден е най-вълнуващият ден за българското училище, особено за първокласниците и техните родители. В Русе това се случва за 184-и път. Повече звънецът е звънял единствено в Априловската гимназия.

За първи път в Русе школският звънец е ударил в далечната 1838 г. в училище „Христо Ботев“.

Задача на училището днес е да подготвя за живота личност, която да умее да общува, да търси и открива сама нужните знания, да се справя с проблеми в учебна, професионална и житейска ситуация. Но задача на родителя е да подготви личност, която успешно да се справи с предизвикателствата на днешния учебен процес.

Тази година за първи път училищния праг в Русенско прекрачват малко над 1500 първолаци, с около 100 по-малко от миналата година. Учениците в начален, основен и среден курс в целия регион са малко над 18 500. Добрата новина е, че и тази година няма закрити учебни заведения в областта.

Oт yтpe 31 eĸипa зa oбxвaт oт oблacттa зaпoчвaт тpaдициoннитe oбиĸoлĸи пo дoмoвeтe нa yчeницитe, ĸoитo нe ca зaпиcaни или нe ca ce явили в yчилищe в пъpвия yчeбeн дeн. Идeятa e пo тoзи нaчин пoвeчe дeцa дa ce зaвъpнaт в ĸлacнитe cтaи

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук