За ЧРД: Отличиха БРТПП със знака на областния управител на Русе

0

Ръководството и екипът на Българо-румънската търговско-промишлена палата /БРТПП/ бяха удостоени със знака на областния управител на Русе.

Отличието се дава за цялостния принос на организацията в развитието на трансгранично сътрудничество между България и Румъния в сферата на икономиката, както и по случай 20-ата годишнина от създаването на камарата. То бе връчено на изпълнителния директор на БРТПП Елеонора Иванова от областния управител Данаил Ковачев.

Видео приветствие по случай 20-ата годишнина от основаването на БРТПП отправи и извънредният и пълномощен посланик на Република България в Букурещ Н. Пр. Радко Влайков. „Впечатлен съм от приноса Ви в развитието на българо-румънските отношения“, заяви дипломатът и посочи, че БРТПП е може би най-добрият пример за едно доброволно сдружение, една платформа за обмяна на контакти и сътрудничество между българския и румънския бизнес. Според официалната статистика през последните 17 години стокообменът между двете държави се е увеличил 10 пъти и според Влайков това е в немалка степен заслуга на Палатата.

Българо-румънската търговско-промишлена палата е частна асоциация /сдружение/ на компании с интерес да развиват своя бизнес в България и/или Румъния. Палатата, заедно със своите членове и партньори, е активна платформа за обмен на пазарна информация, бизнес контакти и опит. Палатата предлага пълен пакет от индивидуални услуги за всички бизнеси, които имат интерес да се позиционират, инвестират и/или изнасят на един от двата най-бързо развиващи се пазари в ЕС. Екипът на БРТПП работи за идентифициране на потенциални партньори, организиране на B2B събития, разработване на застъпнически проекти за подобряване на бизнес климата и в двете страни. Също така те са домакин на Агенция за трудова мобилност и Център за професионално обучение, за да помогнат на компаниите да намерят служители и да ги обучат.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук