За половин час „Берое“ отвя „Дунав“

0
Берое“ отвя „Дунав“ с класическото 3:0

За малко повече от половин час Берое“ отвя „Дунав“ с класическото 3:0 в мач от 17-ия на efbet Лига. Между 57-ата и 89-ата минути от двубоя на Градския стадион в Русе „зелените“

на три пъти поразиха мрежата на Макенджиев, докато избраниците на Людмил Киров въпреки старанието си не успяха нито веднъж да пратят топката в мрежата на колегата му Душан Перниш.

Мартин Камбуров изведе „зелените“ напред с гол в 56-ата минута. Ветеранът бе изведен от Цветков зад защитата на „Дунав“ и вкара своя гол №226 в юбилейния си 400-ен мач в българския елит. Няколко минути по-късно Камбуров имаше шенс да удвои, но Макенджиев успя да избие влизащата под гредата му топка.

Това обаче стори Ибрахима Конте в 78-ата минута. След центриране в наказателното поле, в опит да избие топката Мартин Ковачев я свали на крака на непокрития Конте и той от близо не сбърка за 2:0.

В 84-ата минута „Дунав“ имаше  да се върне в мача. Ивайло Лазаров центрира за Свилен Щерев в наказателното поле, но неговият удар с глава мина над вратата. За сметка на това минута преди да изтече редовното време Ибрахима Конте не пропусна да се разпише втори път. Рубен Бригидо пусна хубав пас от десния фланг и намери гвинееца, който не сбърка за 3:0.

Тежката загуба идва на фона на позитивните новини от русенския клуб в последните дни. В паузата на шампионата футболистите получиха заплати и финансовите проблеми явно отиват в историята.