За сметка на държавата: Вилата, в която живее Гешев, е ремонтирана за 330 хил. лв.

0
Снимка: ПРБ

Ремонти за над 330 хил. лв. са направени в държавната вила в правителствения комплекс „Бояна“, в която живее главният прокурор Иван Гешев, съобщи „Свободна Европа“. Жилището е получило и ново обзавеждане преди шефът на държавното обвинение да се нанесе там. Сред закупените луксове е мултитемпературен охладител за вино – специален вид хладилник, който се ползва предимно от сомелиери или заведения. Стойността му е 3249 лв.

Гешев живее в дом 5 на правителствения комплекс от миналата година. Той призна, че се е преместил там по съвет на службите. Главният прокурор плаща наем от 100 лв. на ден.

Цяла година правителството упорито отказваше всякаква информация за обитаваното от Гешев жилище. След смяната на властта от министерския съвет са дали данни за изхарчените за вилата пари.

Общата стойност на ремонтите е 333 860 лв. като работата е започнала около месец преди Гешев да се нанесе.

Монтирана е поръчкова кухня, с необходимите електрически уреди. Поръчани са също пералня и сушилня, огледало с интегрирано лед осветление и открит скрин. Купени са и нови гардероби, сред които седемкрилен и шесткрилен.

 

зарядни станции за електромобили