За втори път горя къща на русенски нотариус

0

pojar_p_karavelov19Сигналът за лумналите пламъци в къщата бил подаден малко преди 9 часа сутринта от съседи, които видели пламъците. На мястото пристигнаха незабавно два екипа на звено Пожарна безопасност и защита на населението, които за около час успяха да потушат огъня.

По информация на съседи, къщата е собственост на нотариус Албена Маркова, с която те не могат да се свържат. Имотът бил купен преди години, с намерението къщата да се събори и построи нов строеж, но кризата провалила това намерение. Съседите безуспешно се опитваха да се свържат с нея по телефона, но им се включвала гласова поща. Опитите на екипа на „Русе нюз“ и ТВН да се свърже с нотариус Маркова също останаха без успех, телефонът бе включен на гласова поща.

pojar_p_karavelov93В къщата от месеци са се самонастанили бездомници, които редовно палят гуми, кабели и дрехи, разказаха комшии. Често те били пияни, но не били агресивни. С тях обикновено се движела глутница кучета, които през нощта разлайвала домашните любимци на живеещите в района. Събирали се около 10 души. „Идва полиция и ги гони, но само минути след като си тръгнат, те разбиват вратите и влизат отново”, разказаха комшии. Собствениците зазидали дори прозорците, но това не спирало клошарите.

Къщата горя за първи път навръх 24 май. Тогава пожарът отново бе предизвикан от бездомниците.

Днешният пожар е третия в рамките на седмица, който е предизвикан от клошари.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук