Забраниха паркирането по улица „Филип Станиславов“ в Русе

0

Забранява се паркирането по ул. „Филип Станиславов” в русенския кв. “Чародейка”, съобщиха от общинската администрация.

Решение за забраната е взела на последното си заседание Комисията за организация и безопасност на движението в Община Русе. Тя ще важи за спирането по улицата в посока ул. „Изгрев“ в участъка от първия изход на бл. 403 и след втория вход/изход от блока със зона на действие до края на автобусната спирка. Целта е да бъде осигурена видимостта на водачите и да се намали рискът от пътно-транспортни произшествия в близост до един от най-големите жилищни блокове в града.

С цел предотвратяване на инциденти ще бъдат поставени нови пътни знаци на кръстовището на улиците „Драма“, „Велес“ и „Тетово“ в Русе, които  да обозначават последната като „път с предимство“.

За да се повиши безопасността на пешеходците пък, преди асфалтирането на ул.“Згориград“ ще бъдат реновирани пешеходните пътеки при ул. „Сърнена гора“ и при изхода от блоковете “Боримечка” и “Странджата”.

С решение на комисията е забранено и движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона по улиците „Ясна поляна” и „Черно море“ в град Мартен.