Задължиха кмета да премахне плакати на ГЕРБ

0

Това е постановила Районната избирателна комисия в Русе със свое решение № 82–НС от 7 май 2013 г. С друго решение – № 83–НС от същата дата комисията е постановила да бъдат предприети същите мерки и спрямо плакатите, разлепени по оградата на Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ на ул. „Борисова“. Според текста на решението, на двете места агитационните материали са разлепени в нарушение на чл. 134, ал. 3 и ал. 4 от Избирателния кодекс – т.е. не са вписани в заповедта на кмета, определяща местата, на които могат да се лепят такива.

Решенията са взети след жалба на лидера на ПП „Българската левица“ Мариян Димитров. Те подлежат на обжалване в 3-дневен срок пред Централната избирателна комисия.

Въпреки решенията на РИК, плакатите на ГЕРБ и на ПП „Атака“ продължават да стоят на нерегламентираните места, установи проверка на „Русе нюз“. Кметът обаче не е в нарушение, тъй като ако решението на РИК бъде обжалвано и ЦИК го потвърди, това означава, че плакатите ще трябва да бъдат премахнати в деня за размисъл – 11 май.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук