Задържаха 19-годишен, извършил посегателства от автомобили, в крадена кола

0

19-годишен младеж е уличен като извършител на две посегателства от автомобили, съобщиха от полицията в Русе.

Потърпевшите граждани са сигнализирали за тях миналата седмица. В единия случай е направен опит за кражба на CD устройство от „Фолксваген Пасат“, паркиран на ул. „Илинден“ в Русе, но деянието му е останало недовършено, тъй като се счупили дръжките на вратите на автомобила.

В другия случай от автомобил „Фолксваген“ модел „Голф“, паркиран на ул. „Никола Й. Вапцаров“ в Русе, чрез проникване с взлом на стъклото на предна лява врата, младежът отнел DVD плейър „Пайнер“, а от предната част на колата декоративна решетка. Стопанинът на превозното средство е заявил щета за около 500 лв. По двата случая по описа на Първо РУ се водят преписки за престъпления по чл. 195 от НК.

До автора на двете посегателства криминалистите от Първо РУ са стигнали след залавянето му от патрулен екип на районното управление, завчера през нощта на бул. Гоце Делчев в Русе, като водач на противозаконно отнет „Голф“, за което бе образувано бързо производство по чл. 346 от НК.  Работата по изясняването на престъпната дейност на лицето продължава.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук