Задържаха „Червения пират“

0

„Червеният пират“, за когото се предполага, че е заплашвал кметове, полицаи и бизнесмени е задържан в София, съобщи БНТ.

Той е заподозрян, че е изпращал заплахи към магистрати, министри и политици. Задържан е в 20:30 ч. около Боянските гробища в София от служители на Главна дирекция „Национална полиция“.

В момента експертите от ГДБОП установяват по категоричен начин, че лицето е изпращало заплахите към вицепремиера Мария Габриел, съдия Владислава Цариградска, вътрешния министър Калин Стоянов, директора на СДВР Любомир Николов и др. В телефоните са открити всички имейли, съвпадащи на 100 процента. Лицето е заплашвало още министъра на образованието Галин Цоков, съда във Варна, столичен мол и СГП. Задържаният е изпратил 20 имейла със заплахи и до Агенция „Митници“.

„Червеният пират“ си признава и съдейства, съобщава „По света и у нас“. Намерени и иззети са двата му телефона, в които са настроени около 10 пощенски кутии, от които са разпращани заплашителните мейли, както до съдия Цариградска, така и до вицепремиера Мария Габриел, до директора на СДВР, съдии и прокурори.

От прокуратурата и полицията съобщиха преди два дни за заподозрения с псевдоним „Червения пират“, че води скитнически начин на живот в София. Използвал e мобилен телефон и безплатен интернет на обществени сгради, за да изпраща съобщения от различни имейл адреси. А писмата съдържали закани за убийство и обидни квалификации. Изпращани са не само до политици и съдии, но и до следователи и множество публични личности.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук