Задържаха двама телефонни измамници и „муле“, измамите не спират

0
45
86-годишна жена

Двама телефонни измамници са били задържани в Русе на ГКПП “Дунав мост”, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Двамата горнооряховчани били задържани на пункта край Русе, на влизане в България. В тях били открити мобилни телефони, СИМ карти и близо 18 000 лева. Малко по-рано в Стара Загора е бил задържан мъж в когото били открити 24 500 лева, получени при измама в област Бургас. Оказало се, че той е куриер. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по изясняване на престъпната им дейност продължава.

По същото време стана ясно, че 80-годишна силистренка е била измамена по схемата „помогни на полицията да залови измамници“. Според дадените й указания, възрастната жена поставила в торбичка наличните си 3100 лв. и я хвърлила през портата. След близо 24 часа разбрала, че е измамена и съобщила в полицията.

От полицията отново призовават: Не давайте пари на непознати! Не съществува практика полицията да иска пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Имайте предвид, че всяко телефонно обаждане с искане на пари под различни предлози е измама! Не се доверявайте, свържете се с близките си или сигнализирайте на тел.112.