Задържаха румънец, опитал да прекара над 5 милиона контрабандни цигари 

0

Румънец опита да прекара незаконно 510 мастърбокса (5 100 000 къса) контрабандни цигари през ГКПП Пристанище Силистра, съобщиха от Агенция Митници. 

На 07.11.2022г. вечерта митническите служители спрели за проверка товарен автомобил с румънски регистрационни номера. Водачът декларирал, че превозва хигиенни материали за Румъния, но в хода на проверката в предната част на ремаркето инспекторите открили 17 палета с цигари без български акцизен бандерол. Общото количество на задържаните от митническите власти цигари е 510 мастърбокса или общо 5 100 000 къса цигари. 
Районната прокуратура в Силистра е привлякла към наказателна отговорност 33-годишния мъж. Той е обвинен в престъпление по чл. 234, ал. 3, т. 3, във връзка с ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващ случая прокурор Й.Ш. е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо него да бъде внесено за разглеждане. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Силистра. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук