Задържаха трима, мамили във ФБ със стоки на добри цени, единият е от Ветово 

0

Трима мъже са задържани за извършване на измама във Фейсбук, съобщиха от полицията. 

Операцията е извършена на 16 ноември 2022 г. от служители на ГДНП и областните дирекции в Стара Загора и Русе. Тя е била предприета след разследване на получен сигнал за извършена измама. На територията на Русе са задържани трима мъже – 37-годишен от Ветово, Русенско, 44-годишен от Шкорпиловци, Варненско, и 24–годишен от с. Камен, Великотърновско. Задържането им е осъществено непосредствено след изтегляне на инкриминираната сума. При последвалите действия по разследването у тях са намерени и иззети веществени доказателства от значение към разследването. Установена е схемата, по която задържаните са действали – чрез публикуване на обяви във Фейсбук те предлагали стоки на добри цени. При връзка на жертвата за уговаряне на доставката е последвало искане за авансово плащане и превеждане на сума по посочена от тях сметка. 

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по него продължава под надзора на районната прокуратура в Стара Загора. 

Полицията отново напомня: авансови плащания или предварително заплащане на транспорт не се правят, ако за това няма подписан договор. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук