Задържаният за наркотиците в с. Копривец остава в ареста

0
Обвиняем за разпространение на наркотици

28-годишният Д. Д., привлечен като обвиняем по две обвинения, свързани с наркотици, остава в ареста.

Това постанови Окръжният съд в Русе, уважавайки иска на Прокуратурата. Обвиненията срещу Д.Д. са, че на 17.09.2022г.в с. Копривец и в гр. Русе без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества: 400 грама метамфетамин и около 5 килограма марихуана.

Второто повдигнато срещу Д. Д. обвинение е за това, че засял и отглеждал 19 броя растения от рода на конопа- марихуана, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

Окръжен съд – Русе счете, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д. Д. е извършител на престъпленията, в които е обвинен. Безспорно, разследването е в началната си фаза и предстои установяването на всички факти, както и на лицата, от които обвиняемият е закупувал наркотичните вещества и на които ги е продавал, с оглед на което би могъл да им въздейства. Според съда е налице и реална опасност Д. Д. да се укрие, за да избегне наказателната отговорност за престъпленията, в които е обвинен или да извърши други такива.

Определението на Окръжен съд – Русе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук