Захлаждане, дъжд, вятър и гръмотевици за предстоящите почивни дни

0
14
Слънце в понеделник, дъжд и гръмотевици до края на седмицата

Още от днес облачността, първоначално средна и висока, ще започне да се увеличава. След обяд на места, главно в Западна България ще започне да вали дъжд, който ще продължи и през нощта срещу събота и ще се усили. Ще се появи слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса, на места в Източна България, където ще има повече слънце – с 1-2 градуса по-високи.

Валежите постепенно ще се усилват, ще продължат и през нощта срещу събота, на места ще са придружени от гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили,  с него ще проникне по- хладен въздух и температурите ще се понижат. Предупреждение за очаквани значителни количества е обявено в 16 области от страната.

В неделя от запад валежите ще отслабват и спират, а през втората половина на  деня и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони все още и силен север-североизточен вятър.

В понеделник  ще преобладава слънчево време. Вятърът временно ще се ориентира от югоизток и температурите ще се повишат с още 3-4 градуса.  Във вторник, 24-ти май, с умерен и силен вятър  от северозапад ще нахлуе по-хладен въздух. Облачността ще се увеличи и на много места, от запад на изток,  отново ще превали и пригърми.