Зала „Конфуций“ отвори врати в Русенския университет

0
Зала „Конфуций“

Зала „Конфуций“за обучение по китайски език беше официално открита в Русенския университет.

Лентата на новата придобивка на висшето училище, в която студенти от специалност „Европеистика и глобалистика“ в Русенския университет ще провеждат часовете си по китайски език, прерязаха директорите на институт „Конфуций“-София проф. Гъ Джъцян и доц. Аксиния Колева, ректора на Русенския университет – проф. Велизара Пенчева и председателя на Общото събрание и председател на Общинския съвет – чл.-кор. проф. Христо Белоев и представители на посолството на Китайската народна република.

Залата дава възможност на всички над 9000 студенти в университета да се докоснат както до езика, така и до културата на Китай. В момента китайски език учат повече от 20 студенти в направление „Политически науки“. Библиотеката, която е с над 1000 тома литература, учебни помагала и интерактивни материали, ще може да се използва и от гражданите на Русе.

Освен като обучителен център по китайски език, зала „Конфуций“ ще се използва и като „мост“ между китайската и българската култура, каквато е и една от основните задачи, изпълнявани от Институт „Конфуций“- София.

Директорите на института проф. Гъ Джъцян и доц. Аксиния Колева получиха Кристалния знак на Русенския университет, а специална грамота за приноса си в създаването на залата получи преподавателката по китайски във висшето училище Хонг Хайдзю.

Най-добрата агенция за подбор на персонал