Заловиха бракониер, убил сръндак край Долно Абланово

0

Бракониер, отстрелял незаконно сръндак, са задържали служители на ДЛС „Дунав“ – Русе-

Малко след 20 часа снощи членове та мобилния контролен екип ловното стопанство чули изстрел, в близост до горски територии край селото. Незабавно се отправили по посока на изстрела и след минути забелязали отдалечаващ се автомобил. Екипът последвал автомобила, който не след дълго бил настигнат. Със стоп палка горските служители подали на водача сигнал да спре. В колата се намирали мъж и жена, а при външния оглед, на задната седалка било забелязано огнестрелно ловно оръжие, извадено от калъфа и без заключващ спусъка механизъм.

При извършената документална проверка станало ясно, че оръжието не е регистрирано като притежание на 68-годишния водач. Установено било, че карабината принадлежи на неговия син.

Водачът бил приканен да отвори багажника на автомобила, където било намерено убитото животно. Извършителят нямал издадено разрешително за лов за отстреляния дивеч. За случая незабавно били уведомени органите на реда.

Екип на полицейското управление пристигнал на мястото, извършен е оглед, започнато е досъдебно производство.

Автомобилът, убитото животно и оръжието са иззети. По надлежния ред е задържано и второ ловно оръжие, което било открито от полицията при последвалия оглед в дома на извършителя. Полицейската работа по случая продължава, горските служители са съставили констативен протокол.

 

зарядни станции за електромобили