Заместник-министър Темелакиев проведе среща с генералния директор на СЕЛЕК Оуз Серкант Акън

0

В рамките на визитата си в Букурещ на 21 юни заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев посети Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа – СЕЛЕК, чието управление е ситуирано в румънската столица, и проведе работна среща с генералния директор Оуз Серкант Акън.

Заместник-министър Темелакиев подчерта, че за България и в частност за Министерството на вътрешните работи сътрудничеството със СЕЛЕК е с висока добавена стойност. Центърът има ключово значение за развитие на оперативния обмен и реализацията на редица съвместни разследвания в области като борба срещу незаконния трафик на наркотици, на хора, на оръжия, на културно-исторически ценности, контрабанда на тютюневи изделия и акцизни стоки и други сфери от взаимен интерес.

Като израз на благодарност за дългогодишното конструктивно и ползотворно сътрудничество между България и Центъра СЕЛЕК    заместник вътрешният министър връчи на Оуз Серкант Акън „Почетен медал“ на МВР. Индивидуални отличия от името на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов получиха и директорите по операциите и правните и финансови въпроси на СЕЛЕК, както и българските представители в Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук