Замяната на горите в лесопарка „Липник“ пак зацикля

0

Това стана ясно от думите на областния управител Венцислав Калчев по време на пресконференция по повод една година от встъпването му в длъжност.

По думите му, процедурата била „във финалната фаза“, но всичко зависело от политическата обстановка, за да приключи тя успешно. Подобен бе отговора и преди 6 месеца. По информация на „Русе нюз“, изгледите за решаване на въпроса в оставащите броени дни до края на управлението на кабинета Орешарски са нулеви.

Очаква се през август НКЖИ да обяви тръжната процедура за избор на изпълнител за преустройството в района на Дунав мост, в резултат на което да бъде премахната т.н. „тапа“, каза още Калчев. По думите му, необходимите за преустройството около 6 млн. лв. били осигурени и през пролетта на 2015 г. строителството ще завърши.

По повод на състоянието на пътя Русе-Велико Търново Калчев заяви, че АПИ е извършила пълен одит и са изяснени всички критични участъци. Към момента е извършен само ремонт на пътната настилка, тъй като, по думите му, аварията от проливния дъжд в Прохода на Републиката е отложила финансирането на останалите дейности. Така останалите около 600 000 лева – за изправяне на настилката, поправка на мантинели и изрязване на растителност, ще бъдат осигурени до началото на есента.

За година Калчев е провел и 40 приемни дни в областта, като са разгледани около 240 сигнала, жалби и молби, стана ясно още от отчета. Техният брой се е увеличил в сравнение с миналата година, а причината е повечето срещи с граждани. Върнати са 18 решения на общинските съвети в региона, като най-много – по пет, са върнати на общинските съвети в Бяла и в Две могили.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук