Започна делото за убийството на Ери Пехливанян

0

След двукратно отлагане – заради отвод на съдебен заседател и болен съдия, днес Окръжният съд в Русе днес даде ход на делото за отвличането, грабежа и убийството на собственичката на верига аптеки Еранухи Пехливанян.

Обвиняеми за извършеното преди година жестокото престъпление са двама мъже от Русе – арменецът Гарабед Веринян, който е познавал жертвата, и бившият митничар Михаил Михов.

На днешното разпоредително заседание по делото, като частни обвинители бяха конституирани още съпругът на Еранухи – Бедрос Пехливанян и синът й Рафи. Исковете им за неимуществените вреди са за по 250 хил. лв., както и за откраднатите 65 хил. лв. Двамата са заявили, че сумите ще бъдат дарени за благотворителност.

Прокуратурата и адвокатите на обвиняемите се съгласиха, че няма основания да се спре наказателно производство и да не се даде ход на делото. Адвокатите отказаха разпит в съдебна зала на 8 от свидетелите, а само да се приложат писмено показанията им. Само петима от тях ще бъдат изслушани в отделни заседания. Показания ще дадат още експертите и вещите лица. По думите на окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев, процедурата за провеждане на съкратено съдебно следствие с признание на фактите от обстоятелствената част на обвинителния акт, която да доведе до замяна на най-тежките наказания, вече е неприложима след последните изменения в Наказателно-процесуалния кодекс.

Следващото заседание по делото беше насрочено за 27 февруари.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук