Започна изборният ден

0
33
Д-р Атанас Атанасов от ГЕРБ спечели изборите

В 7 часа официално започна изборният ден. Съгласно приетите правила, той ще приключи в 20 часа местно време.

Ако в 20.00 часа пред изборното помещение има негласували избиратели, председателят и секретарят на комисията установяват техния брой и самоличност, като тези избиратели предават документите си за самоличност на комисията.

Само тези избиратели се допускат до гласуване след 20.00 часа, но не по-късно от 21.00 часа (извън страната това е съответното местно време).

Предпочитанията в интегралната бюлетина отразяваме със знак X или V, изписан с химикалка, пишеща в синьо. Предвидена е и възможност да се гласува с “не подкрепям никого”. Агитацията в днешния ден е забранена, припомнят от Централната избирателна комисия.

От МВР съобщават, че е открита телефонна линия за сигнали за изборни нарушения. На тел. 982 2232, факс 982 56 46 и e-mail: izbor@mvr.bg хората могат да алармират, ако видят, че някой нарушава тайната на вота или каквото и да е друго нарушение на независимият избор на гласоподавателите.

Пред Районната избирателна комисия избирателите ще могат да подават сигнали, ако неправомерно не са допуснати да гласуват или видят нарушение на изборния процес.