Започна „плакатната война“

1

Първата от тях е била получена от партия «Лидер», които са подали сигнал, че са  били унищожени техни плакати, разлепени в района на спирка «Цветница» и спирка «Олимп». При направената проверка на място от комисията обаче се оказало,  че няма видимо унищожени или заличени агитационни материали.  Заради това те оставили жалбата без разглеждане.

Втората получена жалба била от ВМРО за поставени агитационни материали на партия ГЕРБ на нерегламентирани места. Част от тях били разлепени върху стълбове на тролейбусната мрежа в района на Симовата мелница, а вторият сигнал бил за поставен луксозен плакат върху фасадата на сградата на градския часовник.

От РИК уважили жалбата само в първата и част – за поставените плакати в района на Симовата мелница, като със свое решение са задължили кмета Пламен Стоилов да ги премахне в тридневен срок. Без уважение обаче е оставена жалбата в частта, касаеща луксозния плакат под Градския часовник. Причината за това решение е, че помещението е отдадено под наем на евродепутата Мария Габриел за приемна на гражданите и всъщност въпросния плакат бил постоянен транспарант, който не е агитационен материал по смисъла на Избирателния кодекс.

И двете решения могат да се обжалват в тридневен срок пред Централната избирателна комисия.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. ГЕРБ и Атака рамо до рамо при все,че вторите се пишат опизиция са заляли градът ни с агитационни материали, имат наети хора, които час през час следят за плакати на други партии и ги унищожават навсякаде в градът. Ако си мислят, че по този начин ще спечелят народната любов след тези кушмарни за страната ни четири години… Време е да им покажем колко дълбоко грешът!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук