Започна „Предизвикателството“

0

На старта в района на бившата мотописта в кв. „Средна кула застанаха 35 автомобила, сред които 6 чуждестранни. 10 от тях са в „тежкия“ клас А1, 14 в по-лекия А2 и 11 – в „Рали“.

offroad-predizvikatelstvo04В изпитанието ще бъде определен и държавния шампион за 2014 г. в кл. А1. Сред сочените за фаворити е екипажът Вл. Димитров/Ас. Василев от Ботевград със „Сузуки“, който е водач в генералното класиране, като основен негов конкурент се сочи гръцки екипаж с „Вранглер“.  Русенските участници са 12, от които 8 в „Рали“, трима в А2 и един в А1.

offroad-predizvikatelstvo02Днес участниците ще преминат по 35-километрово трасе, като тези от „тежкия“ клас „А1“ ще трябва да преодолеят 7 екстремни препятствия. Общото разстояние в днешната надпревара е 300 км.

В съботния ден дължината на обиколката става 80 км, но броят на екстремите се намалява до 5, а стартът ще бъде край с. Червена вода. Вечерта ще бъде нощният етап, който е с дължина 20 км. и ще постави на изпитание качествата на навигаторите и техните умения да се ориентират по GPS-системите.

offroad-predizvikatelstvo03Голямото шоу за публиката ще бъде в неделя, в района на мотопистата край Средна кула. Тогава ще се проведе „италианско преследване“ в 4 обиколки по 17 километра, надпреварата в което ще донесе много емоции на зрителите. Началото е в 9 часа сутринта.