Започна производството на лекотоварни електромобили в Русе, потвърдиха, че местят завода в Гюргево

0

С тържествен водосвет, отслежун от свещеници от Русенската митрополия вчера в Русе беше открита новата производствена линия за лекотоварни електромобили L City.

Лентата на новата производствена част от Центъра за проучване и разработки на SinCar прерязаха кметовете на Русе и Гюргево Пенчо Милков и Андриан Ангелеску, и изпълнителният директор фирмата Росен Даскалов. Производството включва всички етапи от изграждането на новите лекотоварни автомобили L CITY. С автоматизираната технология за заваряване Син Карс си поставят за цел да произвеждат по един автомобил на ден.

Росен Даскалов потвърди, че производството ще бъде прехвърлено в северната ни съседка.

„След като в българския обект се изчистят всички процеси, в Румъния ще бъде прехвърляно производството на даден модел, тъй като условията за бизнес в съседната държава са много добри, каза Даскалов. Русе ще се запази като Център за проучване и разработки, ключов за производството на всеки следващ модел.

„В Община Русе се ориентираме към използването на електрически автомобили с по-малък въглероден отпечатък и ще съм особено горд, ако следващият закупен от нас автомобил е произведен от русенци за русенци“, каза кметът Пенчо Милков.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук