Започва безплатен онлайн курс за матурата по БЕЛ след 12-и клас

0

И тази година издателство „Просвета“ ще предложи на всички зрелостници безплатен онлайн курс за държавния зрелостен изпит по български език и литература след 12-и клас, който е задължителен и е еднакъв за всички ученици. Това съобщиха от издателската група.

Първият урок ще бъде излъчен на 31 януари, вторник, от 17:30 часа, във фейсбук страницата и в YouTube канала на издателската група. Той е на тема „Матурата по български език и литература – съдържание и изпитен формат“ и ще бъде воден от учителката Весела Михайлова.

Следващият урок ще бъде след края на междусрочната ваканция – на 7 февруари. После онлайн курсът продължава с излъчвания във вторник и четвъртък с начало от 17:30 часа. Достъпът е свободен за всички ученици, учители и родители. След първото излъчване всеки урок може да бъде гледан в образователната платформа е-просвета до приключване на курса.

Тази година образователната поредица „Успех на матурата с „Просвета“ е още по-богата на теми и учебно съдържание в сравнение с предходните издания. Затова започва още през януари и ще продължи до май. Уроците по български език ще бъдат водени от Весела Михайлова, а по литература – от друг изявен учител – Любов Шишкова. Двете са познати от кампанията „Учим онл@йн с учител“ на „Просвета“, която от 2020 г. насам се наложи като алтернатива на класните стаи, затворени заради пандемията от КОВИД-19.

Те са и автори на учебници и учебни помагала, и имат дългогодишен опит в преподаването и в подготовката на зрелостници. Освен теоретични знания, двете преподавателки ще предложат на учениците много ценни практически насоки, за да се справят по-лесно и успешно с важния изпит. Уроците ще бъдат фокусирани върху езиковите правила и норми, разглеждането на литературните творби, включени в актуалната учебно-изпитна програма, върху тънкостите при писането на есе или интерпретативно съчинение и др.

„Когато си в подножието на върха и гледаш нагоре, готов да тръгнеш, хубаво е да има някой, който да ти посочи най-краткия и най-сигурен път натам. Днес ние – Весела Михайлова и Любов Шишкова, от „Просвета“ – сме готови да ви поведем към успеха на матурата. Заедно ще успеем – доверете ни се и ни последвайте!“, коментират двете учителки, които очакват началото на поредицата и на срещите си с учениците.

Пълен списък с темите и график на уроците ще бъдат публикувани в началото на февруари в сайта и във фейсбук страницата на издателството.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук