Започва мащабна програма за възстановяване на градската среда в Русе

0

Община Русе изпълнява мащабна програма по възстановяване на градската среда, съобщи кметът Пенчо Милков.

За нейното изпълнение са осигурени 26,2 млн. лева, с които ще се ремонтират улици, тротоари, междублокови пространства, паркинги и паркове. Някои от обектите вече са изпълнени:

– участъкът от ул. Околчица пред блокове 82 и 85 в кв. „Здравец“;

– пътната връзка между ул.“Дряновска“ и бул. „Липник“;

– ул. „Централна“ в  кв. „ДЗС“;

– участък от ул. Никола Табаков между бл.109 и 104 в „Чародейка“;

– подходът към училище „Никола Обретенов“, осигуряващ достъп на хора с увреждания.

През следващите месеци програмата предвижда ремонти в кв. „Здравец – Север 1“  – улиците „Рупел“ и „Бабуна планина“, както и паркингите и подходите към едноименните блокове. С подобряване на метеорологичните условия ще бъде завършен и паркингът на бл. Потсдам 2. В следващите месеци се предвижда да бъдат асфалтирани паркингите при бл. Поп Харитон и бл. Бачо Киро, както и няколко междублокови пространства в кв. „Родина“ – при блокове Сакар планина, Лозен планина, Вежен и Панагюрище. Ремонта на алеите и изграждането на осветление в Парка на възрожденците ще продължи, като се планира по подобен начин да се обновят и градинката при пл. „Дунав“  и тази при Американското пазарче.

Източниците на финансиране са три. Общо 6,5 млн. лева са отпуснати от държавата, 12 млн. лева е банковият кредит, а останалите средства са от общинския бюджет и от общинското предприятие „Комунални дейности“.

„Микроградската среда е предпоставка за по-добро качество на живот. По тази причина е важно да я подобрим“, подчерта Милков.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук