Започва поредната „Августиада“

0
42

Деветото издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“ 2020 започва днес с научна конференция от 14.00 до 17.00 часа в Регионалния исторически музей в Стара Загора, съобщават организаторите на форума.

Сред темите на  форума са „Опитът на МЗХГ във финансовото подпомагане на развитието на селските райони“ и „Какво се случва с винения туризъм в Тракийската низина?“.

От 14.00 часа гостите на Августиада ще могат да станат част от изложението на вино и кулинарни продукти за първи път на открито на Античната улица на Августа Траяна.Около 30 са участниците – винопроизводители тази година, като повечето от тях са от Тракийския регион.

За първа година като част от програмата на изложението има разположени шатри с традиционни занаяти, съобщи в ефира на радио Стара Загора енологът Галина Нифору, партньор в организацията на Фестивала на виното и културното наследство Августиада.

Утре- събота в 10.00 часа започва дефиле на фолклорни групи, културни институти, винарни, участници в изложението, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора, ученици от професионалната гимназия по хранене, с участието на Царица Августиада и нейните подгласички.

На Античната улица в Града на липите ще бъде официалното откриване на изложението на вино и кулинарни продукти. Началото е  10.30.

Изложението на производители на вино и кулинарни продукти продължава и в неделя, на открито.

Церемонията по награждаването на най- добрите вина е от 16 часа.