Започва ремонтът на Дунав мост

0

70 години след откриването му Дунав мост дочака основен ремонт. Официалната церемония по започване на строителните дейности ще започне в 10.00 часа.

Началото на ремонта ще бъде дадено от 10:00 часа в буферната зона на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост“. На събитието се очаква да присъстват служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Йордан Вълчев, посланикът на България в Румъния Радко Влайков, областният управител на Русе Драгомир Драганов, кметът на Русе Пенчо Милков, както и представител на посолството на Румъния в България, съобщи за БТА Георги Георгиев от „Връзки с обществеността“ на областната управа в Русе.

Строителните работи ще се извършват две години, без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. Ще се работи ежедневно, по 10-12 часа, през светлата част от денонощието.

От АПИ уверяват че е създадена организация превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи. Строителните работи ще се извършват в 6 етапа. В първите два е основният ремонт на естакадата на съоръжението на българска територия. За изпълнение на дейностите ще бъде затворен участък с дължина около 400 метра.

Първо ще бъде ограничено движението в лентата за вход в България, а след това за изход в посока Румъния. Прогнозният срок за изпълнение на ремонтните дейности в този участък е около 4 месеца и половина за всяка от лентите.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук