Започва световна Седмица на кърменето

0
Световната седмица на кърменето

Темата тази година е „Подкрепа за кърмене: близо до майките“, с акцент върху жените, които оказват подкрепа на кърмещите майки.

Дори когато майките започнат кърменето с добър старт, все по-често в дните и месеците след раждането се оказва, че броя на кърмещите майки спада рязко, както и че бебетата не са изключително кърмени към 6-тия месец. Периодът, в който майките често нямат повод да посещават здравни специалисти е времето, в което подкрепата на обществото за майките е от особена важност.

Във връзка със Световната седмица на кърменето в региона ще бъдат проведени няколко мероприятия. Утре, 2 август, Медицински център по репродуктивно здраве „Д-р Щерев – Русе“ и Ла Лече Лига организират среща на тема „Подкрепа за кърмене: Близо до майките“. Тя ще започне в 10 ч. в сградата на център „Д-р Щерев – Русе“ на ул. „Видин“ №21.

В събота от 11 ч. в сладкарницата хотел Рига на бул. “Придунавски” №22) ще има „Бебешко кафе“ и русенското участие в инициативата “Голямото кърмене”

7 август, сряда, 15:00 ч., градинката пред хотел “Централ” (срещу магазин “Билла”), Ла Лече Лига среща съвместно с РЗИ-Разград,

В сряда, 7 август, от 10:00 ч. в градинката пред хотел “Централ” (срещу магазин “Билла”) в  Разград, Ла Лече Лига организира среща съвместно с РЗИ-Силистра на тема  „Подкрепа за кърмене: Близо до майките”

Същия ден в Силистра в кафе-аперитив “Сити“ (на пощата до шадравана) ще има среща на тема: „Подкрепа за кърмене: Близо до майките”

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук