Започват редовните кандидатстудентски изпити в Русенския университет

0
В събота

За настоящата кандидатстудентска кампания Русенският университет въведе Единен приемен изпит под формата на тест. Първата част на теста е обща за всички специалности. Тя съдържа 20 въпроса по български език и езикова култура. Втората част е съставена от 40 въпроса в съответна специална област на знанието – История на България; Български език; Общотехническа подготовка (ОТП) по механика и техническо чертане, ОТП по електротехника и електроника; Математика; Информатика и информационни технологии; Физика; Икономика; Икономическа география на България; Биология; Химия.

ЕПИ са с продължителност 3 часа. Те ще се провеждат в учебен корпус 2 на университета от 8.00 ч. На 8 юли е изпитът по История на България, на 9 юли – по Български език. На 10 юли са всички изпити по ОТП. На 11 юли са изпитите по чужди езици, на 12 юли от 8.00 ч. – по биология, а от 13.00 ч. – по химия. Последният изпит е на 13 юли по двигателна култура, от 8.00 ч. в двора на Спортния комплекс на висшето училище.

Най-много кандидати са пожелали да се явят на Български език – 312, Биология – 166, Двигателна култура – 117, и История на България – 113. Общият брой на полагащите редовни кандидатстудентски изпити тази година е 913, тъй като част от кандидатите вече имат оценки от предварителните изпити или от приравнените към тях резултати от олимпиади и състезания, проведени от отделните специалности. Изключение прави изпитът по двигателна култура за специалност „Кинезитерапия“, по който не се провежда предварителна приемна процедура.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук