Заради снега – санкции и неустойки за бизнеса в Силистренско

0
22
Заради снега

Седмица вече служителите на шивашка фабрика в дуловското село Руйно не могат да стигнат до работните си места заради снега.

Те пътуват от съседни населени места и прекарват часове в снега, преди да стигнат до фирмата. Заради закъснелите поръчки собствениците вече търпят неустойки.

В шивашката фабрика в дуловското село Руйно работят 260 човека. В усложнената зимна обстановка много малко от тях са имали късмета да стигнат до фабриката.

„Заседнахме в една пряспа, трябваше да слезем, да бутаме автобуса, докато дойде някой  трактор  да реагира”, разказва работничката  Иванка Неделчева.

„Докарахме работниците до разклона и шест километра не можем да стигнем до работата и се наложи да чакаме до два и нещо, и ги върнах обратно”, обясни пред екипа на ТВН шофьорът Здравко Ангелов.

Шивашката фирма е един от най-големите работодатели в региона, затова за почистването на пътищата всеки път търси институциите. Оказва се обаче, че никой не поема отговорност за загубите, които търпи предприятието.

Снежните пътища са проблем и не само за фабриката в село Руйно. Децата от няколко села не могат да стигнат до средищното училище в село Окорш.

В Дуловско снежните пътища не са прецедент, а са проблем на цялата Силистренска област. Затова липсата на хляб в магазина не плаши толкова хората, колкото невъзможността да изкарват прехраната си.