Заради тапите на Дунав мост: Спират ТИР-овете още край Хасково

0

Освен в районите на Велико Търново и Стара Загора от днес тежкотоварни превозни средства, пътуващи към Дунав мост ще изчакват край Хасково, Ловеч, Плевен и Шумен.

Това каза в Русе заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов. Заедно с колегите си Николай Шушков – зам.-министър на регионалното развитие и Николай Найденов, зам.-министър на транспорта, той беше в Русе по покана на кмета Пенчо Милков заради проблема с интензивния трафик от камиони в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“. Това, по думите му, ще коства на МВР много усилия, тъй като ще трябва да бъдат пренасочени служители, занимаващи се с други дейности, но той изрази увереност, че колегите му ще се справят, за да помогнат на русенци

Зам.- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков допълни, че предстои спешно проектиране за евентуалното разширение на международния булевард „България“ в Русе, като сега ще бъде извършен частичен ремонт на критичните участъци.

Мостът също трудно поема огромното натоварване, но има шанс догодина да бъде ремонтиран, през януари ще бъде обявена обществена поръчка за изпълнител каза още Шушков. Той допълни, че трябва да продължат и усилията за дипломатически разговори с Румъния, тъй като има определени периоди в денонощието, когото северната ни съседка не приема нашите превозни средства и така се създават тапи.

Очаква се и изграждането на буферния паркинг, но той ще стане факт най-рано след 9 месеца.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук